Alternativ till baddräkter

Badkläder är ett sätt att uttrycka sin personliga stil på stranden. Många väljer badbyxor och bikini men det finns fler alternativ att välja på. Testa till exempel en sarong eller en t-shirt som skyddar dig mot solen. Det kan vara bra att byta kläder på stranden för att inte bli exponerad för solen på samma ställen på kroppen för länge. Utforska även olika huvudbonader som skyddar dig mot solens starka strålar. Det är snyggt med en keps, fiskarhatt eller solhatt som du matchar med din outfit på stranden. Välj plagg som förmedlar din personliga stil.

Alternativa badkläder

Det är bra att välja heltäckande kläder i form av exempelvis en t-shirt om du till exempel ska snorkla längre stunder, så skyddar du dig mot att bli bränd av solen. Du ska alltid använda solskydd för att dämpa solens strålar på din hud. Tänk på att smörja in dig med jämna mellanrum under en dag på stranden. Det kan även vara klokt att ha på sig långbyxor eller en tunn långärmad tröja för att skydda dig. Tänk särskilt på heltäckande kläder till barn som är extra känsliga mot solen.

Alternativ till baddräkter

Variera din strandklädsel

Det kan vara väldigt snyggt att välja andra plagg än de mest traditionella plaggen. Alla vill inte exponera sin kropp i en bikini. Baddräkter är populärt men ibland vill du kanske bära mer täckande plagg än så av olika anledningar. Det finns långbyxor som du kan ha även när du badar och inte bara på stranden. Det finns även så kallade tankinis för den som vill ha bikinibyxor men ett linne på överkroppen. Det finns även långkjolar och badklänningar på marknaden, som är gjorda för att använda på stranden.

Oavsett anledningen till att du att valt att bära det plagg som du gör på stranden så är det viktigaste som vanligt att du känner dig bekväm. Det kan exempelvis finnas anledningar som sjukdomar, religion eller kroppsaktivism som ligger till grund till varför en person väljer att bära det strandplagg som den gör. Det viktigaste är givetvis att var och en känner sig bekväm med sig själv och kan njuta av strandlivet. Samtidigt ska ingen heller uppleva någons klädsel stötande. Variera dig för att hitta dina favoriter.