Välj bikini efter din kroppstyp

Många väljer bikini utan att tänka på att den ska passa ens kroppstyp. De glömmer då att för att ett plagg ska vara snyggt, måste det sitta bra på kroppen. Hur väljer man då bikini efter kroppstyp? Ja, det finns en del att tänka på. Det första som ska sägas är naturligtvis att det du är bekväm med är det du ska gå på. Oavsett vikt eller form, ska du ha den bikini som du kommer att känna dig som dig själv i.

Välj bikini efter din kroppstypBh-storleken är en bra utgångspunkt för att välja bikini: mät din bh-storlek och utgå därifrån. De flesta kvinnor vet ungefär vilken storlek de har på sin bh, och känner du dig osäker – gå till en underklädesbutik för att få experthjälp. Att toppen passar är förstås A och O för att du ska känna dig bekväm med din bikini. Du vill inte behöva oroa dig för att den inte ska hålla saker på plats, eller glida av då du hoppar i vågorna.

Bikini eller baddräkt

Baddräkt har blivit på modet igen efter många år av bikini-dominans. Även om det fortfarande är vanligare med bikinis, har en heltäckande baddräkt definitivt blivit ett tänkbart alternativ för många kvinnor. Detta är naturligtvis goda nyheter för alla som inte är helt bekväma med sin kroppstyp. Vill du täcka lite mer av kroppen, så är en baddräkt ett bra alternativ. Det behöver naturligtvis inte vara för att du skäms över din kropp – kanske gillar du bara inte att vara alltför naken bland folk.

Färg och mönster

Genom att leka med färg kan du låta olika delar av din kropp framträda mer eller mindre. I regel kan sägas att ljusa färger framhäver, medan mörka färger får områden att träda tillbaka. Är du ute efter att få bröst eller rumpa att se större ut, så kan du med fördel välja en ljusare färg. Detsamma gäller med det urgamla tricket med ränder: horisontala ränder får dig att se bredare ut, och vertikala ränder får dig att se smalare och längre ut.