Mest unika badkläder

De flesta av oss väljer att ha en vanlig bikini, baddräkt eller badbyxor när vi besöker stranden eller badhuset, precis som alla andra. Men det finns faktiskt en del unika och intressant badkläder som vi tänker berätta om i denna artikeln. De är kanske inte något för gemene man att ha på sig, men det är spännande att veta mer om dem. Många kändisar bär annorlunda kläder på stranden, till exempel har kändisen Lindsay Lohan uppmärksammats för att dyka upp vid poolen i bikini och tunga cowboy-boots.

Baddräkt med hårig mansbringa

Vi ställer höga krav på våra badkläder. Att bada och sola handlar om njutning och då vill vi känna oss bekväma. I vissa fall kan valet av badkläder även vara ett politiskt statement. Ett plagg som har väckt uppmärksamhet är till exempel en baddräkt med motiv av en hårig mansbringa som har mött blandade reaktioner. Somliga menar att det är ett feministiskt ställningstagande att bära baddräkten eftersom den visar något annat än den norm som kvinnor annars väntas följa. Vissa tycker att den är ful medan andra finner den mest humoristisk.

Stickat eller varför inte en bikini från Star Wars?

Mest unika badkläderVi har även sett allt fler plagg som är uppenbart gjorda för att bara bäras på land, till exempel i material som stickat som inte är särskilt lämpligt för en simtur. Det finns till exempel en bikini av stickat material från Anna Kosturova Modernista Shortkini. På marknaden finns flera virkade bikinis som är inspirerade av märket ”Kiini” som är populärt bland kändisar. För den som är intresserad av att själv bära en stickad eller virkad bikini finns det mängder av guider till hur du kan designa och själv skapa din egna personliga bikini.

En unik bikini fick vi se på Carrie Fisher i rollen som Prinsessan Leia i storfavoriten Star Wars: Episode VI—Return of the Jedi. Den futuristiska bikinin blev snabbt ett kulturellt fenomen när filmen släpptes 1983. Carrie Fisher har senare berättat i intervjuer att hon kände sig väldigt självmedveten i plagget och att hon försa trodde att regissören skämtade när hon såg den första gången. Trots detta var det många som blev besatta av bikinin från Star Wars. Det var kostymdesignern Aggie Guerard Rodgers som tog fram Prinsessan Leias legendariska metallbikini.